Top Ad unit 728 × 90

طريقة عمل مكرونة فرن

المقادير

  • نصف كيلو مكرونه قلم
  •  1 لترماء مغلى
  •  10 جرام ملح
  • ملح
  • 10 جرام زيت

(الحشو)

  • 50 مل زيت زيتون
  • 150 جرام بصل مكعبات
  • 25 جرام ثوم مفروم
  • 50 جرام صلصه
  • 500 جرام لحمه مفرومه
  • 250 جرام طماطم مبشورة
  • 150 مل شوربه
  • 10 جرام ملح
  • 10 جرام فلفل
  • 10 جرام بهارات
  • 10 جرام سكر

(الصوص)

  • 60 جرام  زبدة
  • 60 جرام دقيق
  • 1200 مل لبن
  • 10 جرام ملح
  • 10 جرام فلفل
  • 2 مكعب مرق
  • 200 جرام جبنه موتزاريلا


مكرونة الفرن من أشهى الأكلات التى يعشقها الجميع ويتسارع على شرائها من المحال الخارجية ، الآن يمكنك سيدتى تحضيرها معنا بسهولة .

طريقة تحضير مكرونة فرن :

  1. فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل نسلق المكرونه لمدة 8 دقائق .
  2. للعمل الحشو فى مقلاه على النار نشوح البصل وثوم فى زيت وعندما يدبل نضيف اللحمه المفرومه والصلصه والطماطم ونتبله ملح وفلفل وبهارات وسكر ونضيف الشوربه ونقلبها ونتركها تستوى على نار هادئة .
  3. للعمل صوص البشاميل فى مقلاه على النار نشوح الدقيق فى زبدة وعندما يحمر نضيف اللبن ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض حتى الحصول على بشاميل ثقيل .
  4. ونحضر البيركس وندهنه سمن ونضع فى كبشه بشاميل ثم نضيف نصف كميه المكرونه ثم كبشه بشاميل ثم نضيف الحشو ثم نضيف باقى كميه المكرونه ونضف باقى البشاميل ونرش على الوجه جبنه موتزاريلا .
  5. وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه .

اقتراحات مكرونة فرن :

وتقدم ساخنة .
طريقة عمل مكرونة فرن Reviewed by مكرونة روعة on 10:25 ص Rating: 5

ليست هناك تعليقات:

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

يتم التشغيل بواسطة Blogger.